Roua florilor – miere cu suflet de la Apidava

Buna tuturor!

Mierea a fost și este unul dintre cele mai bune suplimente naturale alimentare, care se poate consuma in orice moment al zilei. Nu am să încep să vă enumăr beneficiile multiple care se atribuie acestei substanțe vâscoase ci am sa va spun felurile în care eu folosesc mierea. De exemplu, imi incep fiecare zi cu o linguriță de miere pe stomacul gol. Efectul său antiseptic, antiviral și imunostimulator m-a ajutat de-a lungul vremii să lupt impotriva radicalilor liberi si a virozelor de tot felul. Pe lângă această linguriță de miere simplă uneori mai consum miere amestecată cu  nucă puțin coaptã, în prealabil. Îmi place mult combinația de nucã şi miere.
Totodată, putem amesteca mierea şi cu cătină. Sunt sigură că ați auzit de această combinație: cãtina împreună cu mierea ajută la sporirea imunității atât la copii cât și la adulți.
Îmi aduc aminte cã, în copilărie, atunci când aveam ‘roșu în gât’, mama obișnuia să încălzească lapte și să îl îndulcească cu miere și acesta reprezenta un remediu pentru ameliorarea durererilor în gât. Imi place mult sa indulcesc laptele sau ceaiul cu cate o lingurita de miere.
20216724_10155906052666605_1240228699_o
Uneori dimineața, când am poftă de un mic dejun sățios, îmi pregatesc un terci din fulgi de ovăz și lapte de migdale peste care adaug o linguriță sau două de miere.
Alteori, prefer sa mananc paine prajita cu unt si miere ca atunci cand eram copil.
27140680_10155906052506605_473722251_o
Mierea mai poate fi folosită și în anumite proceduri cosmetice. De exemplu, folosind tot fulgii de ovăz măcinați fin și o linguriță sau două de miere se poate realiza o mască abrazivă pentru ten și decolteu. In realizarea măști;or făcute în casă din ingrediente naturale, mierea este un ingredient de bază. O putem folosi în combinație cu albuș sau gălbenuș de ou, cu tot felul de fructe sau legume, astfel încât să obținem cele mai bune rezultate pentru tenul nostru.
Putem folosi mierea pentru a avea grijă de părul nostru. Astfel putem realiza masti pentru par combinand mierea cu ulei de măsline, ulei de ricin sau chiar albuș de ou.
Firma Apidava este una dintre cele mai importante firme din România care produc si comercializeaza miere si produse din miere. Sediul acesteia este în Blaj, în județul Alba iar mierea produsă acolo este exportată în întreaga lume. Pe lângă miere de tot felul, Apidava comercializează produse cosmetice: produse de ingrijire a tenului (crema contur ochi, crema de fata, lotiune tonica), apă de gură, crema anticelulitica, săpunuri de tot felul. Eu am testat mierea polifloră Roua Florilor,  dar cei de la Apidava mai produc și alte feluri de miere: mierea de salcâm si mierea de tei. Pe lângă acestea, mai au și un o gamă ecologică de miere care contine miere ecologică de salcâm, miere de cimbrișor si miere de Mana.
Mierea poliflora Roua Florilor are o culoare inchisa rosiatica si are o aroma deosebita si un gust foarte intens si placut.
Voi ati incercat produsele Apidava?
Cu drag,
Roxana.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.